Protest tegen komst van vluchtelingen in Brustem

Print
Protest tegen komst van vluchtelingen in Brustem

Vreedzaam protest tegen de komst van een vluchtelingenkamp op de militaire basis in Brustem Foto: Jozef Croughs

Sint-Truiden - Zondagnamiddag hebben actievoerders vreedzaam geprotesteerd tegen de komst van nieuwe vluchtelingen op de militaire basis in Sint-Truiden. Om hun actie kracht bij te zetten bezetten ze tijdelijk de ingang van het industrieveld aan de N3 Luikersteenweg.

Via facebookgroep hadden ze opgeroepen tot betogen maar omdat de beheerder van de groep problemen op het werk riskeerde werd dit verwijderd. "Dat maakt ons dubbel boos omdat wij nog niet meer mogen uitkomen voor onze eigen mening en als wij het toch doen riskeren wij de sancties. Dit is de omgekeerde wereld, politiekers doen hun werk half maar de gevolgen zijn voor ons en dat pikken wij niet meer. Wij zijn geen politieke partij en hebben ook geen bindingen met even wie maar zijn ongerust over onze en de toekomst van onze kinderen. Wij vertegenwoordigen de ongeruste Truienaren. Sint-Truiden heeft al 15 jaar asielzoekers in Bevingen en vinden dat wij als Truienaren met vandaag 600 asielzoekers al meer dan genoeg inspanningen leveren voor zij die hulp nodig hebben," zegt woordvoerder Tim Heynen  

Brustem is volgens de actievoerders een industrieveld dat nog volop in ontwikkeling is en broodnodig voor meer arbeidsplaatsen. Dit hypothekeren om er een tentenkamp van misschien wel honderden vluchtelingen te maken is een brug te ver. "Onze toekomst en zeker dat van onze kinderen is te belangrijk om er voor op straat te komen. Indien de politiek niet luistert naar onze noden zullen er nog betogingen volgen. Genoeg is genoeg moet een duidelijke boodschap zijn aan de overheid ," besluit  Heynen.

De lokale politie was aanwezig maar moest niet ingrijpen. Burgemeester Veerle Heeren die eerder afgelopen week al bekend maakt dat Sint-Truiden al meer dan genoeg inspanningen levert hoopt dat de overheid zich inspant om een evenwichtige spreiding te realiseren. Zij begrijpt daarom ook de reacties van de bevolking. 

Jozef Croughs 

   


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio