Maandag startte grootste stadsvernieuwingsoperatie sinds laatste 50 jaar

Print
Maandag startte grootste stadsvernieuwingsoperatie sinds laatste 50 jaar

Maandag startte grootste stadsvernieuwingsoperatie sinds laatste 50 jaar Foto: Jozef Croughs

Sint-Truiden - Na maanden van intensieve voorbereidingen zijn maandag 14 september de lang aangekondigde herinrichtingswerken aan de Grote Markt gestart. Dit is zowat de grootste stadsvernieuwing in Sint-Truiden sinds de laatste 50 jaar. Nog voor de Grote Markt klaar is, krijgen ook de Stapelstraat, het Sint-Martenplein en de Stationsstraat een grondige opknapbeurt.

De Grote Markt is vanaf maandag volledig afgesloten voor het verkeer en de werf omsloten door herrasafsluitingen. In een eerste fase worden de oude rioleringen vervangen aan de zones rondom de Grote Markt en in de aanpalende straten. Hierna komt het binnenplein aan bod. Pas wanneer dit volledig klaar is, worden de fiets- en voetgangerszones aangepakt. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken worden een hele reeks initiatieven genomen op maat van de inwoners, bezoekers en ondernemers en er werd een 'MinderHinder-coördinator' aangesteld. Hij is het aanspreekpunt op en rond de werf en loodst de mensen doorheen al hun vragen en problemen tijdens de werken. De handelaars op de markt en de handelsstraten blijven gedurende de werken steeds bereikbaar.


Het tijdelijk verlies aan parkeerplaatsen op de Grote Markt wordt gecompenseerd door de gratis parkings aan de Veemarkt en het sportcomplex Sint-Pieter. Die liggen op wandelafstand van het stadscentrum. Daarnaast is er een nieuw en verlaagd tarief voor de ondergrondse – en tijdens weekdagen – onderbenutte parkeergarage Sluisberg.

Het einde der werken is voorzien in het voorjaar van 2016.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio