Codenaam P-28-29 heeft eindelijk een naam – 'Migo' is het nieuwe peren ras

Print
Codenaam P-28-29 heeft eindelijk een naam – 'Migo' is het nieuwe peren ras

'Migo' is het nieuwe peren ras Foto: Jozef Croughs

Sint-Truiden - Woensdag werd de nieuwe peer met de naam Migo voorgesteld door Greenstar-Kanzi-Europe N.V. (GKE.NV). De nieuwe peer is een kruising tussen de bekende conference en doyenné d'vers. De peer heeft de vorm van een conference, is iets dikker en heeft de zoetheid en sappigheid van een Doyenné du Comice. De peer onderscheidt zich door de gladde schil, goede bewaarbaarheid en hardheid.

Ruim 10 jaar werd er gekruist en veredeld in het Proefcentrum voor Fruitteelt met de werknaam 28-29 om een waardige opvolger te vinden voor het paradepaardje de Conference. In 2012 telde het areaal 5.000 bomen en in 2013-14 waren er al 150.000 bomen geplant van het ras Cepuna dat onder de handelsnaam van Migo op de markt komt. "De eerste oogst is veel belovend en goede aanvulling aan het huidige assortiment van peren op de markt," zegt Urs Luder GKE NV .

In België wordt Migo geteeld in clubverband door de Haspengouw-telers en exclusief verkocht door Veiling Haspengouw op de Belgische markt. GKE N.V. heeft wereldwijd de exclusieve licentierechten voor de verkoop en European Fruit Corporation C.V.B.A. (EFC cvba) organiseert de boomteelt voor de door haar verworven rassen.  Beide bedrijven hebben hun vestiging op de Tongerseteenweg in Sint-Truiden.

Jozef Croughs

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio