© Jozef Croughs

© Jozef Croughs

© Jozef Croughs

© Jozef Croughs

© Jozef Croughs

© Jozef Croughs

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Haspengouwse Halfoogstfeesten vieren eerste decennium

Op zaterdag 15 augustus hebben voor de 10e maal de Haspengouwse Halfoogstfeesten plaats in en rond de historische Sint-Niklaashoeve van de Abdij van Terbeek in Metsteren bij Sint-Truiden. Om 10.30 uur worden de Haspengouwse Oogstfeesten ingezet met een traditionele misviering, opgeluisterd door het Leonarduskoor uit Zoutleeuw. Daarna is er een uitgebreid aanbod van animatie en standhouders die er hun beste streekproducten aanbieden.

Jozef Croughs

Ook voor deze feestaflevering hebben de Haspengouwse Boerenvrienden weer een bonte bende artiesten, acteurs, kunstenaars en vaklui samen gesprokkeld wat van de Haspengouwse Halfoogstfeesten weer een sterk gevarieerde namiddag maakt.

Het programma aanbod van de oogstfeesten ziet er als volgt uit. Zo zal het M-theater uit Melveren drie korte stukjes opvoeren rond de oprichting van een volkse theatergroep in het dorp anno 1920. Traditioneel worden de landerijen weer omgeploegd met oldtimer tractoren van 50 jaar oud. Zij strijden voor het kampioenschap van Limburg en worden beoordeeld door een professionele jury. Daarnaast staan nieuwe tractoren en landbouwmachines waardoor het publiek ook kan kennis maken met de nieuwste technieken in de landbouw en akkerteelt. Heel wat oldtimer tractoren en oldtimer auto’s zullen hun opwachting maken. Valkerij Neverland zorgt voor een prachtige roofvogelshow met onder andere valken, buizerds, gieren. Stal ter Kooze demonstreert met een Pas de Deux en dressuur. Een imker laat het publiek kennis maken met het geheime leven van de bijen. Fototentoonstelling over de geschiedenis van Metsteren. Volksdansgroep ‘De Vrindschap’ uit Sint-Truiden. En tot slot is er voor de kinderen is er een schminkstand, een stropiramide, een springkasteel en een paardenmolen voorzien; naast een aantal knuffelpaardjes. Er is eveneens mogelijkheid voor een kort ritje op een pony. De boogschutters van Sint-Truiden geven initiatielessen voor groot en klein. De apotheose is weggelegd voor de trekpaarden De Brabander. Tijdens hun dressuurnummers brengen zij de Carrousel – Piramide – Hongaarse Post – Pas de Deux – Vendelen. Als afsluiter is er zelfs een nummer met een 12-span.

Talrijke standhouders zullen aanwezig zijn met ambachtelijke producten zoals Loonse stroop, tuingarnituren, natuurproducten, zadelmakerij, Wereldwinkel, Food wagon Traiteur Philippe, Gezond van bij ons en Le Bon Vinvant wine wagon. Bazaar Bizar neemt deel met een 40-tal standhouders en dat in een aangenaam vintage-sfeertje met unieke handmade spullen, ands en vintage.

Inkom 3 euro – ruime parking rechtover het feestterrein. Toegang via de Diestersteenweg en Terbeek 78 te 3800 Sint-Truiden.

Jozef Croughs

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio