Kleindochter van Paul Odeurs in doel bij de Red Flames

Truiense Justien Odeurs volgt voorbeeld van Simon Mignolet

Print

Kleindochter van Paul Odeurs in doel bij de Red Flames Foto: Jozef Croughs

Sint-Truiden - De nationale vrouwenvoetbal ploeg speelt zaterdag 23 mei een vriendschappelijke interland tegen Noorwegen. Voor de Truiense doelvrouw Justien Odeurs (17) is dit een echte thuiswedstrijd. Odeurs begon haar carrière namelijk op Stayen, bij STVV.

Na enkele seizoenen bij Anderlecht, verkaste Odeurs vorig seizoen naar SK. Lierse, waarbij ze afgelopen weekend de Beker van België won. Zaterdag 23 mei verdedigt het Truiense toptalent het doel van de Red Flames, een unieke prestatie op 17-jarige leeftijd. Op die manier volgt Odeurs het voorbeeld van haar idool én stadsgenoot Simon Mignolet. De keeper van Liverpool begon net als Odeurs zijn carrière op Stayen.

Multifunctionele Stayen

De Red Flames spelen voor het eerst in Sint-Truiden. De wedstrijd kadert in de voorbereiding op de kwalificaties voor het EK 2017, die start in september. Voor de Noorse dames is deze wedstrijd dan weer de ideale voorbereiding op het WK 2015 in Canada, waar alle wedstrijden plaatsvinden op kunstgras. Stayen (met kunstgras) is dan ook de ideale locatie voor Noorwegen. Maar ook de Red Flames kunnen profiteren van het multifunctionele Stayen. Niet alleen kunnen ze overnachten binnen het Stayen complex, ook kunnen ze genieten van uitstekende eetmogelijkheden, fitnessruimte, wellness en kunnen ze trainen in de beste omstandigheden om de wedstrijd voor te bereiden.

Jozef Croughs

 

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio