Vrijwilligers openen Repair Café in lokalen oud Sint-Anna ziekenhuis

Print
Vrijwilligers openen Repair Café in lokalen oud Sint-Anna ziekenhuis

Foto: Jozef Croughs

Sint-Truiden - Sinds woensdag 18 maart heeft Sint-Truiden een eigen Repair Café. Techniekers, elektriciens en naaisters staan er klaar om bezoekers te helpen bij alle mogelijke reparaties en herstellingen. Alles waar wat aan hapert - kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, servies, speelgoed - krijgt in het Repair Café een tweede leven. Er is een kinderspeelhoek en er is frisdrank en koffie van de wereldwinkel voorzien.

In het Repair Café, gelegen in een van de lokalen van Open School, Stenaartberg 2A draait alles om repareren. Bezoekers krijgen er gereedschap en materiaal ter beschikking om, met hulp van deskundigen, hun kapotte spullen te repareren.

Door repareren te promoten, draagt Repair Café Sint-Truiden bij aan het verkleinen van de afvalberg.  Maar bovenal willen we met het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk. Repair Café Sint-Truiden zal op regelmatige basis plaats vinden met als eerstkomende woensdagen 15 april, 20 mei en 17 juni telkens in de lokalen van Open School telkens van 14 tot 18 uur.

Organisatie: Repair Café Sint-Truiden is een initiatief van de Milieuraad in samenwerking met de stedelijke diensten Milieu en Integratie, Open School, Kringwinkel Okazi en de Gezinsbond met de steun van Netwerk Bewust Verbruiken.

Info: www.facebook.com/repaircafeST of op www.repaircafe.be

Jozef Croughs

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio