Naast fitnesscenter nu ook weldra een sportwinkel

Decathlon versterkt winkelaanbod op Stayen

Print
Decathlon versterkt winkelaanbod op Stayen

Vrijdag werd door Decathlon CEO Herman Van Beveren en Marieke Höfte, gedelegeerd bestuurder NV Stayen het huurcontract ondertekend Foto: Jozef Croughs

Sint-Truiden - Decathlon Easy opent in mei 2015 een vestiging op Stayen en zal zich als eerste bedrijf vestigen in de nieuwbouw die kortelings wordt opgeleverd. "Naast de 3500 m² commerciële winkelruimte worden ook 71 gezinnen verwacht in de nieuwe appartementen. Alle appartementen zijn verkocht", weet Marieke Höfte, gedelegeerd bestuurder van Stayen NV.

De opening van Decathlon Easy is de eerste vestiging van die omvang (1500 m²) in Limburg en de vijfde in België. "Wij hebben Sint-Truiden en meer bepaald de site van Stayen uitgekozen door de perfecte ligging en bereikbaarheid aan de rand van de stad. In een straal van 15 à 20 minuten bereiken wij in Sint-Truiden een klantenzone tussen de 75.000 en 100.000 inwoners en dat past complementair in de visie van Decathlon", zegt Herman Van Beveren, CEO Decathlon Belgium.

Decathlon Easy is het compactere concept van de klassieke Decathlon winkels zoals in Maasmechelen. "In een stad die waar al 90 jaar wordt gevoetbald en een site die een dergelijk groot sportief imago uitstraalt mag een Decathlon niet ontbreken", aldus nog Van Beveren. In een eerste fase is de opening goed voor 8 voltijdse banen. "Voor de laatste 2000 vierkante meter winkelruimte hebben zich al een aantal kandidaten gemeld", weet sitemanager Peter Onkelinx. 

Unizo Sint-Truiden en Unizo-Limburg zijn tevreden met de komst van Decathlon naar Sint-Truiden. "Hiermee wordt opnieuw een gepaste invulling gegeven aan het sport gerelateerde aanbod op Stayen", zegt Rudi Deckers, Unizo Sint-Truiden. Ook Burgemeester Heeren en schepen voor Economie Vossius staan achter het project. "Met de samenwerking tussen Shop & The City en STVV maken wij elkaar maar sterker en zetten mensen aan om meer te sporten. De komst van Decathlon Easy kan dit alleen nog maar versterken."


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio