© Jozef Croughs

Nieuwbouw Atheneum Campus Tichelrij uit de startblokken

Dit weekend werd de officiële start gegeven van de nieuwbouw op de bestaande campus voor het secundair Gemeenschapsonderwijs in Sint-Truiden. Het Atheneum en de Middenschool van het GO! Sint-Truiden vormen één Campus met een ASO profiel. Er komt een nieuwbouw van 2.500 m² met o.a. moderne klas-, vak- en labolokalen, polyvalente zalen en studielokalen maar ook met extra parkeerplaatsen en een nieuwe fietsenstalling.

Jozef Croughs

Het project wordt gerealiseerd via de publiek-private samenwerking DBFM Scholen van Morgen. Tijdens het komende anderhalf jaar verrijst aan de Jodenstraat in Sint-Truiden een nieuw gebouw voor het secundair Gemeenschapsonderwijs in Sint-Truiden.

Het nieuwe gebouw verbindt de nieuwbouw via een palenconstructie, bestaande uit 3 bouwlagen, die dwars over de Jodenstraat gebouwd wordt met de het bestaande gebouw (sporthal) om een strategische verbinding te leggen tussen twee delen van de campus. Het gebouw vormt tevens de nieuwe poort en toegang tot het scholencomplex, waaronder een overdekte speelplaats, wachtruimte, ontmoetingsplek en een polyvalente ruimte zijn gesitueerd. Tijdens de bouwperiode blijft de sporthal open en toegankelijk voor naschools gebruik door de sportverenigingen. De parking blijft nog toegankelijk tot einde juni 2015, maar omwille van de werkzaamheden is de ingang via het cafetaria aan die parking afgesloten. Daarom wordt de sporters aangeraden om te parkeren op het Europaplein aan de Tongersesteenweg om zo via de Jodenstraat te voet via de zijingang naar binnen te gaan. In mei 2016 zijn de werkzaamheden achter de rug.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio