© Jozef Croughs

Van 169 naar 253 plaatsen voor vakantieopvang bij Tutti Frutti

Om de wachtrijen in de vakanties te verkleinen, komen er 84 extra opvangplaatsen voor vakantieopvang bij vanaf de paasvakantie 2015. De capaciteit in de vakanties zal dus uitgebreid worden van 169 naar 253 plaatsen.

Jozef Croughs

Vandaag gebeurt de vakantie opvang op drie locaties. Tutti Frutti Centrum / Rummenweg: 105 plaatsen, Tutti Frutti Kortenbos: 32 plaatsen en de Kapelanij Brustem: 32 plaatsen. “De uitbreiding komt er omdat tijdens de vakantieperiodes een groot tekort is aan opvangplaatsen. Afgelopen herfstvakantie moesten we 60 kinderen per dag weigeren. Tijdens de zomervakantie 2014 stonden er 100 kinderen per dag op de wachtlijst. Deze kinderen schuiven pas door op het moment dat er anderen annuleren," weet Schepen van kinderopvang Raymonde Spiritus (CD&V).

De wachtlijsten worden alsmaar langer omdat ouders met twee uit gaan werken en de grootouders ook langer aan het werk blijven. "Om jonge gezinnen aan te trekken in onze stad is het belangrijk dat er een goede combinatie mogelijk is van gezin en arbeid. Jonge ouders kiezen dikwijls hun woonplaats in functie van de opvangmogelijkheden die er in de buurt zijn," vult burgemeester Heeren aan.

Naast de vakantieopvang biedt Tutti Frutti ook buitenschoolse opvang aan voor kinderen van 2,5 tot 12 jaar op verschillende locaties in Sint-Truiden. Tijdens het schooljaar beschikt Tutti Frutti over 247 plaatsen op zes locaties waar voor- en naschoolse opvang wordt georganiseerd.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio