Het verkeersonveilig parkeren van vrachtwagens in Ravenshout wordt groot probleem

Print
Het verkeersonveilig parkeren van vrachtwagens in Ravenshout wordt groot probleem

Burgemeester Devis (Ham), Caroline Leonard (POM LImburg) en burgemeester Verwimp (Tessenderlo) geven uitleg bij de studie over Ravenshout Foto: Ivo Peeters

Tessenderlo - Op het industrieterrein Ravenshout, dat zich uitstrekt over Tessenderlo, Ham en Paal, zijn een vierhonderdtal bedrijven gevestigd. Het verkeersonveilig parkeren van grote vrachtwagens wordt er stilaan een groot probleem.

“Het goederentransport is zo erg gegroeid dat het maatschappelijk problematisch geworden is. Parkeren op het openbaar domein is kosteloos. Vandaar het wanordelijk parkeren van vrachtwagens op alle mogelijke plaatsen”, verduidelijkt de Hamse burgemeester Devis tijdens de officiële voorstelling van een studie van POM Limburg over dit probleem. “Wij worden regelmatig geconfronteerd met klachten over verkeerd geparkeerde vrachtwagens. Gelukkig is er nu die studie, waarop we ons kunnen baseren om maatregelen te nemen”, vervolgt de Looise burgemeester Fons Verwimp. In samenwerking met het studiebureel Technum werden op verschillende tijdstippen de aanwezige vrachtwagens in kaart gebracht. Het studiebureel werkte daarna voor alle eventuele maatregelen een sterkte-zwakte analyse uit. Er werden suggesties gegeven om tot mogelijke oplossingen te komen, zoals het integreren van lokale parkeerhavens, zoals afspraken tussen bedrijven over een gedeeld gebruik van de beschikbare private parkings en het uitwerken van een gemeenschappelijk parkeerbeleid over de drie gemeenten heen. Al de voorgestelde oplossingen maken het mogelijk dat vrachtwagens reglementair kunnen parkeren zonder hinder of gevaar voor de bezoekers en gebruikers van het bedrijventerrein. Het draaiboek kan vanaf begin 2015 gedownload worden op de website van POM Limburg (www.pomlimburg.be).

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio