Meer opvangplaatsen in 2015

Print
Meer opvangplaatsen in 2015

't Nestje zal gebouwd worden in dezelfde stijl als Pinokkio Foto: Ivo Peeters

De toekomst kleurt mooi voor aanstaande ouders die een opvangplaats zoeken in de regio Tessenderlo. Het aanbod stijgt met ongeveer 100 plaatsen en er wordt een nieuw kinderdagverblijf gebouwd in speeltuin ’t Kraanhof in Tessenderlo-centrum en op Heiveld in Engsbergen naast de gemeentelijke speeltuin en tegenover de scoutslocatie.

Momenteel beschikt kinderdagverblijf ’t Nestje in Hulst over 53 opvangplaatsen.  ’t Nestje zal echter verhuizen naar het centrum. Het feestzaaltje in speeltuin Kraanhof wordt afgebroken en er op die locatie wordt een nieuw kinderdagverblijf voor 50 plaatsen gebouwd. “Zodra het subsidiedossier rond is, kunnen we starten met de nieuwbouw”, belooft schepen Alies Smeets: “Het gebouw zal qua stijl erg lijken op Kinderopvang Pinokkio en zo hiermee een geheel vormen. Als die 53 kinderen  verhuisd zijn naar de nieuwe opvang, wordt ’t Nestje in Hulst volledig gerenoveerd. Daar zullen dan nog 16 kinderen terecht kunnen”.

Een viertal onthaalouders, aangesloten bij Felies, zorgen op dit moment voor de opvang van 16 kinderen in het initiatief ‘samenwerkende onthaalouders ’t Letterbergske’.  Felies zal er starten vanaf 1 januari met een  kinderdagverblijf met 28 plaatsen.  De 16 plaatsen van de samenwerkende ouders blijven bestaan en komen opnieuw ter beschikking via de dienst voor onthaalouders, de Pagadderkes.

En op 1 januari start Ann Jannes op Heiveld in Engsbergen met kinderdagverblijf Het Groepje. Het heeft een opvangcapaciteit van 55 plaatsen.   De nieuwbouw is eind deze maand voltooid. 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio