Neerpelt heeft titel van 'Sportelgemeente'

Print
Neerpelt heeft titel van 'Sportelgemeente'

Foto: hbvl

Neerpelt - Bloso besliste ook dit jaar de actie “Sportelgemeente” te herhalen. In totaal tekenden meer dan 200 Vlaamse gemeenten in, ook Neerpelt. In Limburg dienden 33 gemeenten een dossier in en 32 voldoen aan de criteria. Neerpelt mag vanaf nu de titel van “Sportelgemeente 2014” dragen.

 

Bloso wenst blijvend aandacht te geven aan seniorensport en riep daarom sportelen in het leven: samen van het leven en van sport genieten, dat is Sportelen. Ben je de vijftig voorbij en heb je geen zin meer om elke week door weer en wind te gaan sporten? Om voluit te gaan en zo misschien blessures op te lopen? Je vindt het niet zo belangrijk of je de wedstrijd nu wint of verliest? Maar vind je het wél belangrijk dat je tijdens het sporten eens kunt bijkletsen met je vrienden? En dat er regelmatig tijd is om op adem te komen of een grapje te maken? Wel, dan is Sportelen voor jou gemaakt!

Sportelen is geen nieuwe activiteit, het is een mentaliteit. Samen van het leven en van sport genieten, dat is Sportelen. Het is sporten op eigen tempo, op eigen maat. Want bij het Sportelen is ontspanning minstens even belangrijk als inspanning. En het allerleukste aan Sportelen is dat je het samen doet.

Om de titel Sportelgemeente te dragen, moet je voldoen aan 7 criteria:

1. De gemeente organiseert een overleg met diverse lokale organisaties die actief zijn rond seniorenwerking in het algemeen en seniorensport in het bijzonder (seniorenraad, welzijnsraad, OCMW, dienstencentra, seniorenverenigingen, sportclubs met seniorenwerking,…) om een gezamenlijk Sportelaanbod te promoten en te organiseren.

2. De gemeente organiseert minimum 2 gemeentelijke Sportelactiviteiten waaronder minstens 1 lessenreeks. Deze activiteiten moeten gecoördineerd worden door de sportdienst en gerealiseerd worden in samenwerking met zo veel mogelijk seniorensportclubs of sportclubs met een seniorensportwerking.

3. De gemeente maakt gebruik van het logo en de naam Sportelen bij alle gemeentelijke Sportelinitiatieven.

4. De gemeente geeft de gemeentelijke Sportelinitiatieven in op de Sportelwebsite.

5. De gemeente besteedt aandacht aan Sportelen op de gemeentelijke website en legt

een link naar de Sportelwebsite (www.sportelen.be).

6. De gemeente neemt regelmatig Sportelinformatie op in het gemeentelijk infoblad.

7. De gemeente neemt een initiatief om het sociale aspect van Sportelen te benadrukken.

Het Neerpelts sportelprogramma bestond uit:

  • Project "Op stap met een gezonde hap" in samenwerking met OCMW, BinnenHOF en PC Pelt;
  • DrieValleientocht op woensdag 25 juni 2014;
  • 10de GOLD CUP: dubbeltornooi voor 55+ van 28 juli tot en met 2 augustus;
  • Sportwandelen en looptraining in programmatie van Omnisportclub Total Fitness;
  • Sporteldag op maandag 8 september 2014 met recreatieve activiteiten (o.a. gezondheidsrally, fitheidstest, golf, line dance, nordic walking en curling in NTC) in de voormiddag, gezonde lunch (= sociaal aspect benadrukken) en petanquetornooi in de namiddag (locatie: PC Pelt en Sportpark De Roosen);
  • “Fit-Fitter-Fitst” (bewegen en sporten voor ouderen in de gehuchten en in overleg met BinnenHOF);
  • Kerstwandeling op 26 december 2014;
  • Promotie voor "Sportelpockets" (= infoboekjes met concrete sportactiviteiten voor 55-plussers).

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio