EMJ zoekt onderkomen voor 2000 deelnemers

Print
EMJ zoekt onderkomen voor 2000 deelnemers

Foto: HBVL

Neerpelt - Ieder jaar strijken 3.000 à 4.000 jonge vocalisten of muzikanten uit alle hoeken van Europa neer in Neerpelt om deel te nemen aan het Europees Muziekfestival voor de Jeugd. In 2015 heeft het EMJ plaats van 30 april tot 4 mei. Het is voorbehouden aan instrumentale groepen. Aan ongeveer 2.000 jonge musici, alsook aan hun begeleiders, dient het comité ‘Overnachtingen’, tijdens de Festivaldagen, een geschikt onderkomen aan te bieden.

Gunter Winters, voorzitter van het comité ‘Overnachtingen: “De zoektocht naar overnachtingsplaatsen bij gastgezinnen, in vakantieparken en jeugdherbergen is geen sinecure natuurlijk. We zijn er het jaar rond mee bezig. In de ‘all-in’ verblijfsformule kunnen groepen kiezen uit een iets goedkopere formule met verblijf in een gastgezin, een groepsaccommodatie .of een iets luxueuzer verblijf in bungalows in een vakantiepark. Wij moedigen groepen aan om te kiezen voor gastgezinnen. Dat past in de geest van het Festival, waar we ontmoeting en verbroedering willen stimuleren. Gastgezinnen krijgen geen vergoeding. Zij worden beschouwd als vrijwilliger van het Festival. Uiteraard genieten ze wel eeuwigdurende dankbaarheid voor hun belangeloze medewerking.” 

Maar jammer genoeg stellen we vast  dat het aantal gastgezinnen de laatste tijd enigszins terugloopt,” vervolgt Gunter Winters. “Vandaar dat we via deze weg een warme oproep doen aan gezinnen om tijdens de festivaldagen als gastouders te fungeren. Het is immers een unieke ervaring andere culturen te leren kennen, de eigen Vlaamse cultuur te promoten en het Festival van heel nabij mee te maken.  

Voor alle verdere informatie en aanmeldingen kunnen belangstellenden nu reeds terecht op het secretariaat van het Europees Muziekfestival voor de Jeugd, telefonisch op het nummer 011-66.23.39 of per e-mail op info@emj.be Nuttige en nieuwe ideeën met betrekking tot nieuwe mogelijke verblijfsaccommodaties in een straal van pakweg 30 km rond Neerpelt, zijn eveneens welkom. 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio