© HBVL

Vrijwilligers voeren actie tegen zwerfvuil

Begin november zijn tal van vrijwilligers zwerfvuil gaan ruimen in Hechtel-Eksel. Samen vormen ze de ‘ZwerfvuilActieDienst’ of kortweg ZAD. Eén keer per maand trekken ze de handschoenen aan om de gemeente weer een beetje properder te maken.

geert.van.baelen2

Op vraag van inwoner Willy Ketelbuters deed de milieudienst van Hechtel-Eksel een oproep voor vrijwilligers om zwerfvuil te rapen. Maar liefst tien mensen reageerden op deze oproep en vormen samen de ZwerfvuilActieDienst (ZAD). .

Schepen van leefmilieu, Theo Martens: “Onze ZAD zal één keer per maand gezamenlijk zwerfvuil rapen. Wij spreken op voorhand een locatie af. We zijn op 8 november begonnen met het gehucht ‘De Rest’, waar we toch behoorlijk wat afval zijn tegengekomen. Zwerfvuil is een blijvend probleem en vuil trekt vuil aan. Daarom waren we ontzettend blij met het initiatief van Willy en natuurlijk ook met de inzet van onze vrijwilligers.

De gemeente voorziet in fluovestjes, handschoenen, grijpers en vuilzakken. Na een half jaar zullen de inspanningen van de zwerfvuilactiedienst geëvalueerd worden om te kijken of deze manier van werken zijn vruchten afwerpt. .


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio