© Gerben Smeets

Nieuw boek voor confituurliefhebbers

Zondagmiddag stelde De Jambrouwerij het boek Koken met Confituur voor. Daarin staan zo'n veertig gerechten, die werden ingedeeld op basis van vier confituurkleuren. “We willen duidelijk maken dat confituur kan gebruikt worden als culinair ingrediënt. Daar zijn weinig mensen van op de hoogte”, zegt initiatiefnemer Maarten Simonis.

De Jambrouwerij uit Herderen, die uitgebaat wordt door Maarten Simonis en zijn echtgenote Yleen Goffin, bestaat vijf jaar. Samen met grafisch vormgever Bart Le Roux ontwierp het duo het boek Koken met Confituur. Dat werd voorgesteld in de bedrijfsruimtes van Meyers Softfruit in Vlijtingen, een van de leveranciers van De Jambrouwerij.

“Er zijn duizenden boeken waarin verduidelijkt wordt hoe je confituur kan maken, maar er is geen enkel exemplaar dat vertelt op welke manier het in de keuken kan gebruikt worden. In dat opzicht is ons boek uniek”, zegt Simonis.

Paul Bocuse

“De Jambrouwerij is een uit de hand gelopen hobby. We maken confituur van Limburgs fruit en verdelen op een veertigtal verkooppunten ook stroopdressing en koekjesmixen van speculaas. Vanwaar het idee om het boek uit te brengen? Ik ben dagelijks met confituur bezig en werkte vijftien jaar als kok, onder meer bij Paul Bocuse in Lyon. Door die ervaringen groeide het idee uit naar dit verhaal.”

“In het boek zijn de gerechten verdeeld per confituurkleur: geel, rood, donker en donkerrood. Naast foto’s komen ook anekdotes, woordverklaringen en beschrijvingen aan bod. Op internet zwerven veel gerechten rond, maar hier staat alles netjes gebundeld. Dat kan interessant zijn voor hobbykoks.”

Het boek telt 72 pagina’s en is verkrijgbaar bij De Standaard en via de website www.dejambrouwerij.be.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio