Riemst voert onderzoek naar gemeentelijke app

Print
Riemst - Jan Noelmans (Open Vld) pleit ervoor om in Riemst een gemeentelijke app voor smartphone en tablet te introduceren. Schepen Mathieu Eycken (CD&V) laat weten dat de gemeente bezig is met een onderzoek.

“Veel gemeenten hebben al een app en dat blijkt een mooie aanvulling op de bestaande informatiekanalen”, zegt Noelmans. “Andersom kunnen burgers bepaalde zaken melden, zoals een sluikstorting of een putje in het wegdek met de gps-locatie erbij. Daarnaast is het mogelijk om een persoonlijke agenda te synchroniseren met de evenementenkalender van de gemeente of een afspraak te maken voor pakweg een reispas. Op lange termijn wordt zo’n digitale toepassing onmisbaar.”

Mathieu Eycken, schepen van ICT en informatisering, antwoordt dat de gemeente reeds een poos bezig is met het onderzoek naar een gemeentelijke app. Hij liet al eerder weten dat de beslissing deels afhangt van de kostprijs, maar dat het ideaal zou zijn als de app samen met de nieuwe gemeentesite kan geïntroduceerd worden.

“Die komt er begin 2016. Op de site komt onder meer een e-loket: daar kunnen bewoners documenten opvragen zonder naar het gemeentehuis te moeten komen. Het budget speelt uiteraard een rol, maar het is ook belangrijk dat er een feilloos opvolgsysteem achter de app zit. Die moet alle info kunnen verwerken en correct doorgeven aan onze medewerkers.”

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio