Heilg Grafkapel is nieuwe trouwlocatie

Print
Heilg Grafkapel is nieuwe trouwlocatie

Foto: -

Riemst - Voortaan is het mogelijk om in de Heilig Grafkapel van Kanne kerkelijk te trouwen of een huwelijksjubileum te vieren. Daarvoor gaven het schepencollege en het bisdom de goedkeuring.

Voor burgerlijke huwelijken kunnen koppels sinds 2012 kiezen tussen de raadzaal in het gemeentehuis en de grotten van Kanne. Ook voor kerkelijke huwelijken komt er nu met de Heilig Grafkapel, die als beschermd monument eigendom is van de gemeente, een locatie bij.

Omdat de kapel geen annex is van de hoofdkerk, moest het bisdom eerst een gunstig advies geven vooraleer er sacramentele aangelegenheden in de kapel kunnen plaatsvinden. Volgend jaar wordt de kapel gerenoveerd: de kostprijs wordt geraamd op 170.618 euro. De Vlaamse overheid kent aan Riemst een restauratiepremie van 127.866 euro toe.

“We zijn tevreden dat het bisdom het licht op groen heeft gezet. Deken Lemmens kreeg al meermaals de vraag of een kerkelijk huwelijk in de kapel mogelijk was”, zegt burgemeester Mark Vos. “Steeds meer koppels wensen op een niet-alledaagse locatie in het huwelijksbootje te stappen en dat is ook in Riemst het geval. Sinds 2012 kunnen mensen burgerlijk trouwen in de grotten van Kanne. Sinds de eerste trouw op 29 juni 2012 werden er al 39 huwelijken voltrokken. Dat is 27 procent van het totaal aantal huwelijken sinds eind juni 2012.”

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio