Infoavond werken Zagerijstraat Membruggen

Print
Riemst - Op maandag 15 december worden de definitieve plannen van de werken in de Zagerijstraat in Membruggen en de herinrichting van het dorpsplein voorgesteld. Dat gebeurt vanaf 20 uur in parochiaal centrum Momerkinne.

Een deskundige van Infrax geeft dan uitleg over het verloop van de werken en de afkoppeling van de riolering. Hij zal onder meer verduidelijken wat er op het eigendom van de bewoners moet gebeuren om de huisaansluitingen voor de riolering te realiseren. “De start van de werken is voorzien omstreeks de lente van 2015”, zegt schepen van Dorpsversterking Guy Kersten.

“Het plein aan de kerk wordt heringericht, maar ook de omliggende straten krijgen een opknapbeurt. Daarom namen de plannen meer tijd in beslag dan gepland. De Zagerijstraat wordt van aan het dorpsplein tot de Koekoekstraat aangepakt: de riolering, het wegdek en de stoepen worden vernieuwd.”

“De gescheiden riolering, waarbij het regen- en afvalwater apart wordt opgevangen en afgevoerd, is verplicht. Bewoners krijgen zoals steeds de mogelijkheid om zelf voor de afkoppeling te zorgen. Daarvoor kunnen ze van Infrax en de gemeente Riemst tot respectievelijk 400 en 200 euro subsidie ontvangen. Die werkwijze is van toepassing op alle rioleringswerken en verliep tot nu toe positief.”

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio