© Guido Kerckhoven

Kruispunt Maaseikersteenweg met Maastrichterweg en Brugstraat afgesloten vanaf maandag 5 maart 2018

Start rioleringswerken in Smeermaas

Op maandag 5 maart starten de rioleringswerken op het kruispunt van de Maaseikersteenweg met de Maastrichterweg en de Brugstraat. Tijdens de rioleringswerken is het kruispunt volledig afgesloten en is er geen verkeer mogelijk in de werfzone. Wel zijn er verschillende omleidingen uitgezet om het verkeer rond het kruispunt te leiden.

GK

De werfzone van fase 1 van de rioleringswerken bevat het volledige kruispunt, inclusief de Maaseikersteenweg tot aan de grens met Maastricht. De weg wordt van gevel tot gevel opnieuw aangelegd met nieuwe voetpaden, fietspaden en rijweg. Ondergronds komt een nieuw modern, gescheiden rioleringsstelsel. De werken in fase 1 duren ongeveer 3 maanden. Het kruispunt is volledig afgesloten voor alle verkeer, ook voor fietsers. Doorgaand verkeer tussen Maastricht en Lanaken volgt een omleiding via Veldwezelt vanaf de Via Regia over de Tweede Carabinierslaan, de Kiezelweg en de Europalaan (of omgekeerd)De Brusselseweg is ter hoogte van de grensovergang afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers kunnen wel doorrijden.

Lokaal bestemmingsverkeer vanuit Maastricht-West dat in Smeermaas naar school of het werk komt of de handelaars bezoekt, kan via de Bosscherweg – Brugstraat – Kanaaldijk – Kluisstraat naar Smeermaas rijden. Er geldt een doorgangsverbod voor vrachtwagens op deze route. Terug naar Maastricht volgt u de omleiding via Veldwezelt.Voor fietsers is een korte omleiding rond het kruispunt via de Krommeweg/Chr. Plantijnstraat, Louis Pasteurstraat, Bauduinplein, Schippersstraat, Kanaaldijk, Brugstraat of via Grensstraat, Kantoorweg en Oude Heirbaan voorzien..

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer