Deelnemers Euregio MTBike Classic winnen grote wielerwedstrijden

Print
Deelnemers Euregio MTBike Classic winnen grote wielerwedstrijden

Tiesj Benoot (links) in het gezelschap van Maarten Wijnants op een bevoorradingspost in Connecterra. Foto: Guido Kerckhoven

Lanaken - Bijgeloof of niet, maar profwielrenners die in het najaar aan de Euregio MTBike Classic van WTC De Toekomst uit Rekem deelnemen, winnen in het daarop volgende wielerseizoen grote wedstrijden. Zo ook Tiesj Benoot afgelopen zaterdag.

In het tussenseizoen nemen profwielrenners steeds vaker deel aan de mountainbiketocht  met het Gemeentelijk Sportpark in Maasmechelen als epicentrum. De komst van profwielrenners wordt op voorhand niet aangekondigd om ze ongestoord hun training te laten afwerken. Zo voegde Greg Van Avermaet vorig jaar de ene zege na de andere aan zijn palmares toe, terwijl hij in de herfst daarvoor aan de Euregio MTBike Classic deelnam. En wie nam er op 18 november 2017 aan de 11de editie deel? Juist, ja, Tiesj Benoot. Guy Borghoms van WTC De Toekomst : “De Gentenaar van team Lotto Soudal had tot vorige zaterdag nog nooit een grote koers bij de profs gewonnen. Hij was afgelopen herfst voor het eerst aanwezig op de MTBike tocht in Maasmechelen! Weer een gunstig voorteken, zo blijkt achteraf. En ja hoor, op zaterdag 3 maart won hij in Toscane de heroïsche editie van de Strade Bianche, een grote koers!”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio