10 tot 15 nieuwe banen

Wessem Belgium NV breidt uit

Het gemeentebestuur van Lanaken en Wessem Belgium NV hebben in januari de verkoop van 2 hectare industriegrond in de industriezone Europark afgerond. Daarmee verankert Wessem Belgium NV haar activiteiten in Lanaken en zorgt het bedrijf voor 10 tot 15 nieuwe banen.

GK

Schepen van Economie en voorzitter van het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB) Mark Curvers (Open Vld): ”Met de verkoop van deze gronden komen we tegemoet aan de vraag van Wessem Belgium dat naar mogelijkheden zocht om haar logistieke activiteiten uit te breiden. Het bedrijf staat in voor de op- en overslag van bulk- en stukgoed en de handel in zand en grind voor de betonindustrie en de bouwsector.”

Wessem Belgium is onderdeel van de WPS Group met naast België ook vestigingen in Nederland. De onderneming is actief in diverse bedrijfstakken, met name in de chemische industrie, de (wegen)bouw, papierindustrie, recycling, de keramische industrie, de agrarische sector en de containerbranche. WPS Group heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een grensverleggende logistieke dienstverlener en is de thuishaven voor vele gerenommeerde klein- en grootschalige bedrijven in de directe regio en ver daarbuiten. Wessem is als Euregionale aanbieder van havenfaciliteiten erg geschikt om een rechtstreekse aansluiting met de kade aan het Albertkanaal te realiseren. Dat zal een een nieuwe dynamiek van vervoer over de weg, het water en het spoor in deze zone teweeg brengen.

Mark Curvers : “Door de verdere verankering van Wessem Belgium in Lanaken worden bestaande samenwerkingen met gevestigde Lanakense bedrijven zoals Sappi, steen- en betonfabrieken, Meers, Wynands Bulk Care en Gobo verstevigd. De uitbreiding van Wessem zorgt bovendien voor een directe en indirecte tewerkstelling van 10 tot 15 FTE’s.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio