Schepen Croux antwoordt op postbuspamflet van gemeenteraadsvoorzitter Capiot

Heeft Hoeselt slechtst beveiligde website van Vlaanderen?

Print
Heeft Hoeselt slechtst beveiligde website van Vlaanderen?

De gegevens die je op het Hoeselt contactformulier invult zijn niet diefstalbeveiligd Foto: FrPe

Hoeselt - “Eén gemeentelijke website in Vlaanderen is nog niet beveiligd: deze van Hoeselt. Wij raden de Hoeselaar aan geen persoonlijke gegevens via mailverkeer kenbaar te maken aan de gemeente. Cybercriminelen kunnen die gegevens onderscheppen”, zegt gemeenteraadsvoorzitter Fons Capiot (CDH). Heeft hij gelijk?

Schepen van communicatie Yves Croux (VLD +) spreekt Capiot niet helemaal tegen maar nuanceert: “Onze gemeentelijke website heeft één invulformuliertje en dat is inderdaad onvoldoende beveiligd. Als informaticus van opleiding kan ik het dreigingsrisico voldoende inschatten. De huidige website is niet gekoppeld aan een databank met persoonsgegevens. We hebben ook geen e-loket waarop gegevens van de identiteitskaart uitgelezen worden. Het invulformuliertje wordt vandaag amper één maal per week gebruikt en dan veelal nog om een defecte straatlamp te melden”. 

“We zijn ook volop aan het werk aan een nieuwe gemeentelijke website. Die wordt begin 2018 gelanceerd. Daarom heb ik besloten geen nieuwe investeringen te doen in de oude site”.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio