Anneleen Durant en schepen Yves Croux getrouwd!

Print
Anneleen Durant en schepen Yves Croux getrouwd!

Foto: Fred Peeters

Hoeselt - Anneleen Durant en schepen Yves Croux uit Romershoven zijn vrijdag met elkaar getrouwd. Vele Hoeselaren dachten misschien dat zulks al het geval was, maar neen dus. Yvex Croux: “Vandaag kennen we elkaar precies zestien jaar”.

Het huwelijk had plaats in de kluis van Vrijhern waar de gemeente de laatste jaren - onder toezicht van schepen van toerisme Croux - erg actief was met het aanleggen van een nieuwe parking, volkstuintjes en heropfrissing van de groene omgeving. Anneleen en de schepen kregen ook als eerste Hoeseltse koppel een huwelijksboekje in de - ook onder Croux opgestarte - nieuwe geelgroene huisstijl.

De schepen en Anneleen werden uiteraard – hoe kan het anders – in de echt verbonden door Croux partijgenoot en burgemeester Werner Raskin (VLD).  Raskin: “Ik voel me toch een beetje de politieke vader van Yves. We hebben elkaar leren kennen toen ik zo’n twintig jaar geleden schepen van jeugd was en hard moest ijveren om een jeugdhuis te bouwen. Yves maakte dat als betrokken jongeling mee, waardeerde mijn inzet en stelde zichzelf kandidaat om met onze lijst op te komen”.

“Schepen Croux is ook de eerste van alle drie – tot vrijdag – ongehuwde liberale leden van het schepencollege die trouwt”, merkte Raskin nog op. Of dat een ernstige hint is naar de partners van burgemeester Raskin of schepen Vanroy weten alleen die dames.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio