© Fred Peeters

Hoeselts bladafval mag gratis gestort worden in bladkorven en containerpark

Sinds vorige maand en tot 31 januari 2016 mag je in Hoeselt gratis bladafval storten op het containerpark of in de bladkorven die in verschillende straten van de gemeente geplaatst worden. Die maatregel bestaat al verschillende jaren en wordt ook dit jaar herhaald. “Ook als het containerpark na de verhuis naar de Leeuwerikstraat in 2017 overgenomen wordt door Limburg.net blijft deze maatregel bestaan”, zegt schepen van milieu Bert Vertessen.

Fred Peeters

In het gemeentelijk tijdschrift “Hoeselt MagGezien” van oktober 2015 werd de regelgeving over de bladkorven ook gepubliceerd. In de volgende lijst van straten komen er bladkorven.

Hoeselt: Beukenlaan; Dorpsstraat; Bruiloftstraat; Boomgaardstraat; Parkstraat; Gansterenstraat; OLV-straat; Kasteelstraat; Droogbroekstraat.

OLV-parochie ('Neder'): Nederstraat, Proefbosstraat en Kleistraat.

De wijk Nieuw Hoeselt: Doornkappersplein; hoek Accacialaan-Meidoornlaan; hoek Sparrenlaan-Stijn Streuvelslaan; hoek Europalaan-De Bormanlaan en hoek Morlotlaan-Stijn Streuvelslaan.

Schalkhoven: Schalkhovenstraat.

Sint-Huibrechts-Hern: Leurestraat.

Werm: Katteveldstraat, Torenstraat en Kerkplein.

Alt-Hoeselt: Klaphoekstraat en Schoolstraat.

Geen bladkorf in uw straat? Dan kan je terecht bij de dichtstbijzijnde bladkorf óf het bladafval gratis brengen naar het recyclagepark. Dit kan van 1 oktober tot 30 januari 2016. Let wel: het bladafval moet zuiver zijn. De parkwachters zullen hierop toezien! Het aanleveren van bladeren van laan- en privébomen gebeurt bij voorkeur in een bak of zak.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio