MEEUWEN-GRUITRODE WON !

Hoeseltse touwtrekkers: overwinnen of sterven op het veld van eer?

Print
Hoeseltse touwtrekkers: overwinnen of sterven op het veld van eer?

Zes van de moedige Hoeselaren die de uitdaging aangingen Foto: Fred Peeters

Hoeselt - Ze zijn er klaar voor. De Hoeseltse deelnemers van de touwtrekwedstrijd van de gemeenten op het Schots weekend. Of misschien niet helemaal? Drie trekkers (niet op de foto) hielpen al de hele dag bij de organisatie zelf op Alden Biesen.

"Geen Bilzense whisky aannemen of drinken", waarschuwt kapitein (burgemeester) Guy Thys zijn trekkers. "Die van Bilzen moeten nog wel wat moeite doen om te winnen.".

Naast Guy Thys bestond de Hoeseltse ploeg nog uit Sanne Timmermans (voorzitter Halte Hoeselt), Berto Partoens en Roger Buysmans van de gemeentediensten, OCMW-voorzitter Hilde Buysmans, Iris Berx en brandweermannen Steven Onsia en Guy Lambrechts.

En voor serieus of Hoeselt kans maakt om te winnen? Guy Thys: "Wellicht niet. Voor Bilzen is het een erezaak. Voor ons een amusant spel. We proberen onze huid zo duur mogelijk te verkopen".

 Uitkijken wordt het alvast  naar de ploeg van Houthalen-Helchteren waar burgemeester Alain Yzermans een 'zware' persoonlijkheid is om rekening mee te houden. De andere deelnemende gemeenten zijn Diepenbeek, Genk, Riemst en Meeuwen-Gruitrode. Naar verluidt zou Tongeren al forfait hebben gegeven.

Meeuwen-Gruitrode !

Zaterdagavond tegen acht uur was het pleit beslecht. Hoeselt noch Houthalen-Helchteren of een andere grote gemeente won. De sterkste touwtrekkers van Limburg zijn van Meeuwen-Gruitrode.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio