Eerste koppel getrouwd in de kluis van VrijHern

Print
Eerste koppel getrouwd in de kluis van VrijHern

Burgemeester Thys trouwde zaterdag voor het eerst een koppel buiten het gemeentehuis Foto: Fred Peeters

Hoeselt - Joke Houtackers (afkomstig van Riksingen) en Jan Bollen van Alt-Hoeselt zijn het eerste Hoeseltse koppel dat trouwt in de kluis van Vrijhern.

Een wetswijziging maakt het sinds enkele jaren mogelijk dat het wettelijk huwelijk ook buiten het gemeentehuis voltrokken wordt. Voor Hoeselt kan buiten het gemeentehuis trouwen op één plaats, in de kluis van Vrijhern.  Als het mooi of droog weer is, zoals deze zaterdagvoormiddag 5 september wel wou meevallen, gebeurt dat zelfs aan een tafel in de buitenlucht.

Bij regenweer verhuist of blijft het meubilair in de kluis zelf. Enig minpuntje op de eerste trouwerij in Hern was dat de parking en wandelwegen als ook de groenomgeving naar de kluis toe nog niet volledig afgewerkt was. Maar dat kon Jokes en Jans geluk duidelijk niet verstoren.  Dinsdag e.k. staan Joke en Jan ook in de GoedNieuwsKrant.

In zaaltje Kluis, niet in kapel

De burgemeester of schepen met de rol van burgerlijk ambtenaar registreert een wettelijk, wereldlijk huwelijk. Er wordt dus, indien binnen, wel getrouwd in een zaaltje van de Kluis van Vrijhern maar niet in de naastliggende kapel. Op die manier blijft de grondwettelijke scheiding van kerk en staat gerespecteerd.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio