© Fred Peeters

Gemeenteraad Hoeselt

Nieuw Hoeselts recyclagepark op de grens met Bilzen

De Hoeseltse raadsleden waren het aan de vooravond van één mei over alles eens. Oppositieleider Steven Driesen (Best) en meerderheidslid Nadine Vangronsveld (VLD plus) waren afwezig. De stationshalte blijft behouden als parking. Het toeristisch fietsroutenetwerk en de kleedkamers van sportcentrum Ter kommen worden verbeterd. Raadslid Marc Jehaes wou de stand van zaken weten over de bouw van een nieuw containerpark aan de konijnenpijp bij Merem (Bilzen).

Fred Peeters

Gemeenteraadslid Marc Jehaes (Best) vroeg zich af hoe het zat met de aanleg van het nieuwe containerpark aan de konijnenpijp op de gemeentegrens dicht bij Bilzen-centrum: “Twee jaar geleden wilden wij die kost toch delen met Bilzen. Nu ruziën de Bilzense politici over waar er in hun gemeente een recylclagepark moet komen. ” Schepen Bert Vertessen (N-VA) legde uit dat Hoeselt net voor de verkiezingen een akkoord bekwam met Limburg.net over de inplanting van het nieuwe milieupark. “Limburg.net wil een goede spreiding van haar 36 nieuwe recylclageparken in de provincie. Daarom kunnen de Bilzenaren, die in hun eigen gemeente een containerpark willen, dat niet meer vestigen nabij hun stadscentrum maar moet dat meer oostwaarts, wellicht in Munsterbilzen. Het is dat Zutendaal geen recyclagepark wil of Bilzen kon er geen bouwen. ”

Overigens zal elke Limburger in elk recyclagepark van Limburg zijn afval mogen leveren of hij nu inwoner is van de gemeente waar het park ligt of niet. Bilzenaren zullen dan ook in het ‘Hoeselts’ recyclagepark van Limburg.Net welkom zijn.

De gronden aan oude treinhalte Hoeselt in de Stationsstraat worden ook de komende 9 jaar door de gemeente gehuurd als parking. Schepen van patrimonium Werner Raskin (VLD plus): “De gronden overkopen van de NMBS kon niet, daarom gaan we de halte huren voor 2.300 euro per jaar. De vorige huurperiode van 9 jaar was afgelopen. Deze ruimte is echt nodig omdat door de nieuwe appartementsblokken die de voorbije negen jaar in de buurt zijn gebouwd veel bewoners anders hun auto niet in de eigen wijk konden parkeren”.

Om de kwaliteit van het toeristisch fietsroutenetwerk en bijhorende buurtwegen te garanderen zal de gemeente in 2015 en 2016 voor 300.000 euro onderhoudswerken uitvoeren.

De kleedkamers van sportcentrum Ter Kommen worden gerenoveerd voor 150.000 euro. Schepen van sport Yves Croux (VLD plus): “Kleedkamers en toiletten zijn nu deel van één ruimte. Dat beantwoordt niet meer aan de nieuwste voorschriften inzake hygiëne”.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio