Gemeenteraad in De Bammerd

Print
Heers - De Heerse gemeenteraad komt vanavond opnieuw fysiek samen. Niet zoals gebruikelijk in de raadzaal, maar in zaal De Bammerd.

In april verliep de eerste - en voorlopig enige - virtuele gemeenteraad nog vrij turbulent. De voltallige oppositie logde uit voordat het eerste agendapunt aan bod kwam. “De burgemeester en schepenen zitten fysiek samen in de raadzaal van het gemeentehuis”, merkte Jan Leus (N-VA) toen op. “Wij vinden dit totaal onverantwoord, een digitale gemeenteraad is voor iedereen ofwel voor niemand.”

Een tweede digitale gemeenteraad komt er niet. “De zitting gaat maandag inderdaad fysiek door in de grote zaal van De Bammerd omdat we graag willen dat iedereen deze keer deelneemt”, vertelt eerste schepen Kristof Pirard. “We zullen wel elk aan een aparte tafel zitten, met voldoende afstand. De pers en maximum 10 personen publiek zijn toegelaten. Iedereen moet bij het binnenkomen de handen ontsmetten.” Op de agenda staat onder meer de presentatie van de jaarrekening van 2019.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio