Geen gemeentelijke activiteiten, ook bib blijft dicht

Print

De bibliotheek sluit één maand lang de deuren, net als de weggeefwinkel en speelotheek. Foto: FrMi

Heers - De gemeente annuleert alle gemeentelijk activiteiten tot en met paasmaandag 13 april. Ook de bibliotheek, weggeefwinkel en speelotheek gaan dicht. Het Hemeltje blijft wel nog open.

“We doen ons best om zoveel mogelijk activiteiten na 13 april opnieuw op te starten of te hervatten, maar de termijn kan ook nog verlengd worden”, vertelt Linda Eyben van de dienst burgerzaken. “Tot en met 13 april kunnen er dus ook geen activiteiten meer doorgaan in onze buurthuizen. We roepen alle verenigingen, private instanties en privépersonen op om hetzelfde te doen en geen risico te nemen.” De bibliotheek, weggeefwinkel en speelotheek sluiten de deuren van 14 maart tot en met 13 april. De bib biedt wel een bib-aan-huis-dienst aan voor alle inwoners, je kan hiervoor contact opnemen via bibliotheek@heers.be. De openingsuren van het administratief centrum worden ingekort. “Het gemeentehuis is tot 14 april op woensdagnamiddag en zaterdagvoormiddag gesloten”, aldus Linda Eyben. “En bij het OCMW kan je uitsluitend na afspraak terecht.”

Buitenschoolse kinderopvang Het Hemeltje blijft open ondanks de coronadreiging. “We willen de grootouders zo veel mogelijk beschermen”, aldus diensthoofd Sonja Doomen van Sociale Zaken. “We vragen ook dat zij niet ingeschakeld worden om de kinderen te brengen of af te halen. We beperken ons wel tot het verzekeren van kinderopvang voor en na schooltijd en tijdens schoolvrije dagen voor de ouders die geen andere oplossing hebben voor hun kinderen. We hanteren korte oudercontacten, het tekenen van de aanwezigheidslijst gebeurt voortaan in de inkomhal. Mensen die kinderen brengen of halen worden niet meer toegelaten in de speelruimtes.”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio