Oppositie hekelt subsidie voor De Klompenridders

Print
Heers - Tijdens de gemeenteraad van eind januari keurde de meerderheid een subsidie goed voor carnavalsvereniging De Klompenridders. De oppositie vroeg een gelijke behandeling van de verschillende verenigingen.

De Klompenridders moesten voor hun prinsenzitting uitwijken naar de sporthal door de stijgend aantal bezoekers. De gemeente gaf groen licht voor een subsidie van 250 euro omwille van de hogere huurprijs. De verenigde oppositie onthield zich, raadslid Jan Leus (N-VA) ging niet akkoord met de redenering van de meerderheid. “Uitwijken naar een grotere zaal betekent meer inkomsten, want er kan ook meer volk in de sporthal. Chiro Harlekijn Vechmaal heeft dan zeker recht heeft op deze subsidie. Zij moeten immers elk jaar een grote tent opstellen voor Vechmaal Karnaval, een gelijkaardig evenement. Dat kost stukken meer dan een beetje meer huur betalen. Nu ga je de ene vereniging bevoordelen ten opzichte van de anderen.”

Gelijkheid

Eerste schepen Kristof Pirard (VLDUMONT), bestuurslid bij De Klompenridders, betreurt deze houding van de oppositie. “Als er iets is wat ik continu nastreef, dan is het gelijkheid voor iedereen. Mijn eigen vereniging bekijk ik zeker twee keer zo kritisch. Het gaat hier om een nominale subsidie zoals er in Heers heel wat subsidies zijn. We hebben binnen het schepencollege De Klompenridders in 2018 geadviseerd om een andere locatie te zoeken omdat zaal De Bammerd onveilig begon te worden door het stijgend aantal bezoekers. Zij weken dan ook uit naar de sporthal. Er is hier niet alleen het verschil in huurprijs van 250 euro, maar ook de kosten liggen er veel hoger door onder meer de grotere muziek- en lichtinstallatie. Dit werd verhoudingsgewijs berekend en bekeken in dialoog met de vereniging. Andere verenigingen krijgen andere subsidies, geen enkele subsidie is vergelijkbaar met elkaar.”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio