Herfstschoonmaak met gratis grofvuilophaling

Print
Herfstschoonmaak met gratis grofvuilophaling

Deze week zijn de arbeiders van de technische dienst van start gegaan met de ophaalronde van het grofvuil. Foto: Gemeente Heers

Heers - De gemeente wil de komende jaren de strijd tegen het zwerfvuil opdrijven. Vanaf morgen (5 november) wordt er gestart met een jaarlijkse grofvuilophaling.

“We trachten niet alleen streng op te treden tegen sluikstorters, maar ook en vooral preventief te werken en zo te vermijden dat afval in onze groene gemeente verspreid wordt”, aldus schepen van leefmilieu Joseph Royer. “Daarom willen we na de bandeninzameling nog een stapje verder gaan in de strijd tegen zwerfvuil en houden we nu een ‘grote herfstschoonmaak’, met een gratis inzameling van grofvuil aan huis. Daaronder verstaan we de grotere spullen, zoals oud meubilair, een kinderwagen, een fiets, een tapijt of een matras. Het gaat om zaken die niet in de gewone restfractiezak passen of in de pmd-zak horen. Elektrische toestellen die je niet zelf naar het containerpark kan brengen, mag je ook buiten zetten. Je mag maximaal één kubieke meter buiten zetten. Zware objecten die meer dan 50 kg wegen, dozen vol papier, snoeihout en afbraakmateriaal nemen we niet mee. Vanaf volgend jaar willen we deze gratis grofvuilophaling elk jaar organiseren tijdens de grote zwerfvuilactie in het voorjaar.”

Om de ophaling vlot te laten verlopen, vraagt het gemeentebestuur aan de inwoners om alles netjes gegroepeerd buiten te plaatsen. Dinsdag 5 november en woensdag 6 november gaat men van start in Rukkelingen-Loon, Mechelen-Bovelingen en Batsheers. Donderdag en vrijdag zijn Heers en Opheers aan de beurt, nadien volgen de andere deelgemeenten. Ten vroegste om 18 uur vóór de eerst vermelde ophaaldag mag je je grofvuil buiten zetten.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio