Plantendagen in kasteel Hex

Print
Plantendagen in kasteel Hex

Dit weekend opent het kasteel van Hex in deelgemeente Heks weer de poorten voor tuin- en plantenliefhebbers. Foto: Gemeente Heers

Heers - Dit weekend opent het kasteel van Hex in deelgemeente Heks weer de poorten voor het grote publiek tijdens de planten-, rozen- en moestuindagen.

Tuin- en plantenliefhebbers kunnen zaterdag 14 en zondag 15 september tussen 10 en 18 uur tentoonstellingen, boekpresentaties en demonstraties van experts bijwonen. Gespecialiseerde plantenkwekers en tuinspecialisten geven uitleg en bieden de bezoekers hun kennis aan. Zo zal kruidendeskundige Daniëlle Houbrechts uit Heers vertellen over het nut en de vele toepassingen van gedroogde bloemen en planten in het najaar. Madelon Oostwoud presenteert haar nieuwe boek ‘Voedselbos’, een plantengids van 250 soorten eetbare planten en paddestoelen.

De toegang bedraagt 11 euro, leden van erkende tuinverenigingen betalen 9 euro. Kinderen tot 16 jaar en inwoners uit Heers mogen gratis binnen. Honden niet toegelaten. Meer informatie en het volledige programma vind je op www.hex.be.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio