Gemeente plant Donald Duck-boom voor 56 borelingen

Print
Gemeente plant Donald Duck-boom voor 56 borelingen

De namen van de 56 borelingen uit 2018 staan vereeuwigd op het bord voor de ‘Donald Duck’-boom in het geboorteboombos. Foto: Frmi

Heers - De Gezinsbond Heers en gemeente hielden onlangs hun vijftiende babyboomfeest. Elk gezin dat in 2018 een nieuwe spruit verwelkomde, mocht aanschuiven aan de feesttafel in zaal De Bammerd.

Vorig jaar zijn er in Heers 56 baby’s geboren, 28 jongens en 28 meisjes. Omdat het aantal geboortes op één jaar tijd sterk gedaald was, deed burgemeester Henri Dumont een warme oproep om het geboortecijfer weer op te krikken. De ouders konden kennismaken met een aantal organisaties zoals Kind en Taal, de Opvoedingswinkel Haspengouw en de Gezinsbond. “We hadden een 30-tal inschrijvingen, speciaal voor dit feest openden de speelotheek en de weggeefwinkel hun deuren op zondag”, vertelt diensthoofd Sonja Doomen van Sociale Zaken. “Enkele leden van onze kindergemeenteraad gaven zelfs een korte modeshow met spullen uit de weggeefwinkel. Voor de nieuwe spruiten werd er een symbolische geboorteboom geplant in het vernieuwde geboorteboombos naast de buitenschoolse kinderopvang. De namen van de 56 borelingen uit 2018 staan nu vereeuwigd op het bord voor de ‘Donald Duck’-boom.” 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio