Drie dames haken vrolijke figuurtjes voor snoeppotjes Kom op tegen Kanker

Print
Drie dames haken vrolijke figuurtjes voor snoeppotjes Kom op tegen Kanker

Marij Vansimpsen, Godelieve Vanhees en Gerda Vanderbemden verkochten de voorbije maanden 650 snoeppotjes voor Kom op tegen Kanker. Foto: FrMi

Heers - Marij Vansimpsen, Godelieve Vanhees en Gerda Vanderbemden hebben het hart op de juiste plaats. Deze drie dames verkochten de voorbije maanden liefst 650 snoeppotjes voor Kom op tegen Kanker.

In de zomer van 2018 gingen Marij en Godelieve al van start met het haakwerk voor de dekseltjes. “Elk dekseltje kreeg een gehaakt figuurtje, zoals een kikker of vlinder”, vertelt Godelieve. “De potjes hebben we gekocht en gevuld met zuurtjes, beertjes of bolletjes.” Bij de verkoop nam Gerda het initiatief. “Haken kan ik niet, maar verkopen wel”, lacht Gerda. “We vroegen vijf euro per potje, op de gezinsdag in september hadden we er al heel wat verkocht. De rest verkochten we op eetfestijnen en kienavonden. Ook via Facebook hebben veel mensen bij mij besteld.”

De dames konden zo een cheque van 2.250 euro schenken aan de Herubo’s en Herubella’s, twee teams die fietsen voor Kom op tegen Kanker. “We zijn een 10-tal sportieve heren en dames uit Heers en nemen eind mei deel aan de 1.000 km voor KOTK”, vertelt Danielle Brugmans. “Met zo’n cheque komen we al een heel eind om ons startbedrag bij elkaar te krijgen.”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio