Containerpark blijft gewoon in Opheers

Print
Containerpark blijft gewoon in Opheers

“We willen niet dat het duurder wordt voor onze inwoners", aldus burgemeester Henri Dumont en schepenen Kristof Pirard en Jozef Royer. Foto: FrMi

Heers - Het recyclagepark in Heers blijft dan toch gewoon waar het nu ligt in Opheers. De zoektocht naar een nieuwe locatie voor een containerpark van Limburg.net leverde niets op. Het blijft bovendien in eigen beheer en wordt toegankelijker.

“Vijf jaar geleden tekenden we een overeenkomst met Limburg.net”, aldus burgemeester Henri Dumont en eerste schepen Kristof Pirard (VLDUMONT). “Zodra een geschikte locatie werd gevonden, zou het containerpark overgedragen worden. Maar onze zoektocht naar een nieuwe locatie leverde niets op, de prijzen waren totaal niet haalbaar.” Dus besliste het bestuur om het containerpark tijdens deze legislatuur niet over te dragen naar Limburg.net. “We willen niet dat het duurder wordt voor onze inwoners en ze per aangeleverde kilo moeten betalen. In Opheers kunnen ze alles tegen democratische prijzen binnenbrengen. De mensen zijn ook tevreden over de werking. De locatie, dichtbij de dorpskern, is niet ideaal maar de nieuwe indeling en het eenrichtingsverkeer in de Heersestraat zorgen ervoor dat de last voor de inwoners minimaal is”, maakt burgemeester Dumont zich sterk.

Openingsuren

Intussen heeft het gemeentebestuur al enkele maatregelen genomen om de toegankelijkheid te verhogen. “We hebben de opstelling van de containers veranderd en binnenkort gaan we het beton vernieuwen zodat alles mooi vlak is”, zegt bevoegd schepen Jozef Royer (VLDUMONT). “We streven er ook naar om voldoende mankracht in te zetten zodat het containerpark te allen tijde proper en toegankelijk is.” Zelfs aan de openingsuren wordt gesleuteld. “Vanaf maart hebben we die uitgebreid naar 27 uren per week, met vaste openingsuren. Het containerpark is nu ook donderdagnamiddag en vrijdagvoormiddag open. Zelfs op brugdagen zal het recyclagepark geopend zijn, want dan maken veel inwoners hun tuintje in orde of ruimen ze hun huis op. Door de betere toegankelijkheid en de lagere kostprijs hopen we bovendien het sluikstorten te beperken, want dat is al jaren een doorn in het oog in de gemeente.”

Engagement

Oppositieraadslid Jan Leus (N-VA), in de vorige legislatuur als schepen nog geruime tijd bevoegd voor Leefmilieu, vroeg zich tijdens de gemeenteraadszitting van eind februari af wat dit betekent voor de engagementverklaring met Limburg.net. “Deze beslissing werd helemaal niet besproken met de directie van Limburg.net, je doet gewoon een statement. We kunnen toch beter ons deel betalen om te verhuizen naar een nieuwe, moderne infrastructuur op een andere locatie.”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio