Carnaval in Rukkelingen-Loon en Mechelen-Bovelingen

Print
Carnaval in Rukkelingen-Loon en Mechelen-Bovelingen

Nu zaterdag trekt voor de 37ste keer de carnavalsstoet van De Klompenridders door de straten van Rukkelingen-Loon en Mechelen-Bovelingen. Foto: De Klompenridders

Heers - Zaterdag (9 maart) trekt voor de 37ste keer de carnavalsstoet van De Klompenridders door de straten van Rukkelingen-Loon en Mechelen-Bovelingen.

Voor de organisatie heeft de carnavalsvereniging opnieuw fondsen ingezameld bij de plaatselijke handelaars en sympathisanten. Zo kunnen De Klompenridders dit jaar een optocht samenstellen met liefst 46 groepen, een evenaring van het record van vorig jaar. Naast bevriende carnavalsverenigingen uit de buurgemeenten doen negen Heerse groepen mee. Ook lokale verenigingen KSA Habiba Heers, Chiro Harlekijn Vechmaal en Vriendenkring Mettekoven zijn van de partij. Prins Kurt I en jeugdprinsessen Chloé I en Lore I mogen, zoals de carnavalstraditie het wil, de stoet afsluiten bovenop de prinsenwagen van De Klompenridders.

Secretaris

Jean-Luc Thijs, secretaris van De Klompenridders, zal er zaterdag niet bij zijn, hij nam deze week om persoonlijke redenen ontslag. “Ik zal dus ook als ridder niet meer deelnemen aan activiteiten van en met De Klompenridders. Ik bedank alle carnavalsverenigingen en verantwoordelijken die ik de voorbije jaren heb leren kennen en waarmee ik toch een mooie vriendschapsband heb opgebouwd.”

Traject

De carnavalstoet, voorafgegaan door een publiciteitsstoet, start om 14.11 uur in Rukkelingen-Loon op de Kranenberg en legt het normale traject af. De ontbinding vindt rond 17 uur plaats in de Sweetstraat voor zaal De Schuur, waar 's avonds tijdens het carnavalbal het feest echt losbarst. Op de volledige omloop van de stoet geldt er zaterdagnamiddag een verbod voor alle verkeer, inclusief stilstaan- en parkeerverbod. Het verkeer van Heers naar Waremme wordt omgeleid via de Heersestraat, de Middelheersestraat, de Opheersstraat, de Route Nationale 48 en de Chaussée de Nivelles.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio