© Frmi

Griezelen aan het kasteel van Heers

Voetbalclub Heers VV organiseert nu zaterdag (3 november), samen met vzw Heerlijk(heid) Heers, voor de tweede keer een Halloween Festival. Dit jaar vormt het kasteeldomein van Heers het griezelige decor.

Frank Missotten

“Vorig jaar hadden we nog een korte griezeltocht die zich volledig op de terreinen van de club afspeelde”, vertellen organisatoren Steven Tuts en Gert Massoels van Heers VV. “Dit jaar loopt de route van 3,5 km via het voetbalveld naar het kasteel van Heers en het kasteelbos, de exacte route is wel geheim. We hebben de toestemming om rond het kasteel en in het bos te wandelen, geniet daarom tijdens de tocht van het uitzicht op het kasteel maar blijf op de paden.” Onderweg zullen ruim 120 figuranten de deelnemers de stuipen op het lijf jagen. “Starten kan vanaf 18 uur, tot 20 uur houden we het wel binnen de perken voor de kinderen. Nadien trekken we pas alle registers open en zal er wat afgeschreeuwd worden”, lacht Steven Tuts. “Een 60-tal medewerkers leiden alles in goede banen, ook het Rode Kruis van Heers, de politie en brandweer staan paraat. Wie eventjes op adem wil komen, kan dat in het halloweendorp aan onze voetbalterreinen. Daar kunnen de kinderen halloweenspelletjes spelen, zoals sjoelen op een grafzerk, en zijn er enkele eetstandjes en een buitentoog. Kortom, gezelligheid troef rond het centrale kampvuur. Het hele festival wordt afgesloten met een griezelige fuif in de kantine tot in de vroege uurtjes.”

Inschrijven voor de griezeltocht kan van 18 uur tot 22 uur, vertrek én aankomst aan de terreinen van K Heers VV (Raes van Heerslaan). Voor kinderen tot 12 jaar is de deelnameprijs 3 euro, de volwassenen betalen 6 euro. Honden zijn niet toegelaten, de route is ook moeilijk toegankelijk voor buggy’s en rolstoelen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio