“Motorsport zit in mijn genen”

Nico Mombaerts lanceert eerste fotoboek

Print

Motorsportfotograaf Nico Mombaerts uit Heers bracht onlangs zijn eerste fotoboek op de markt. Foto: Frmi

Heers - Motorsportfotograaf Nico Mombaerts uit Heers bracht onlangs zijn eerste fotoboek op de markt, met daarin een overzicht van zijn beste beelden, geschoten op circuits in België, Frankrijk, Groot-Brittanië, Duitsland en Nederland.

Nico Mombaerts is al acht jaar actief als freelance motorsport en automotive fotograaf en is eigenaar van Racingpixels.com. “Wij werken vooral voor raceteams, piloten, constructeurs en promotoren, maar op geregelde tijdstippen ook voor de online en geschreven media. Naast de klassieke wedstrijdbeelden, verzorgen we het nodige beeldmateriaal voor de online communicatie, sociale media en persberichten. We zijn intussen een vaste waarde geworden op het circuit en tijdens diverse kampioenschappen zoals de Belcar en VW Fun Cup. Het blijft ook niet binnen de landsgrenzen want meer en meer zijn we aan het werk op buitenlandse circuits, al blijven Zolder en Spa-Francorchamps onze thuisbasis.” Zo mocht Nico vorig weekend nog beelden schieten op het American Nascar Festival in Zolder.

Inspiratiebron

Met zijn eerste boek, ‘The other side of the fence’, wil Nico zijn passie voor de motorsport via beelden overbrengen naar andere mensen. “Motorsport zit nu eenmaal in mijn genen en dat krijg je er zomaar niet uit. Ik zou ook willen dat dit fotoboek een inspiratiebron vormt voor collega-fotografen. Voor ons is het heel belangrijk dat de beelden die wij maken een verhaal vertellen. We willen een moment op een zodanige manier vastleggen dat de kijker dit moment kan herbeleven. Vandaar is het idee ontstaan om een overzicht van één seizoen samen te brengen en uit te brengen in boekvorm. Voor mij als fotograaf gaat er niks boven het gevoel van een beeld in je handen te hebben en het echt tastbaar te maken.” Het hardcover boek telt 120 pagina’s en is te koop voor 57,5 euro op de webshop van Racingpixels.com.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio