Meisjes en jongens leren programmeren in raadzaal

Print

Vorige zaterdag konden jongens en meisjes leren coderen tijdens een digitale workshop van de Heerse bibliotheek in de raadzaal van het gemeentehuis. Foto: Frmi

Heers - Zaterdagvoormiddag konden jongens en meisjes leren coderen tijdens een digitale workshop van de Heerse bibliotheek in de raadzaal van het administratief centrum.

“Kinderen van 10 tot 12 jaar worden hier op een leuke en speelse manier wegwijs gemaakt in de beginselen van programmeren”, vertelt bibliothecaris Heidi Loozen. “We organiseren deze workshop in het kader van de Digitale Week, een initiatief van Cultuurconnect om het STEM-onderwijs te promoten. Vorige week hebben we de kinderen al robotjes in elkaar laten zetten. Vandaag leren ze de verschillende stappen zetten van het coderen. Met 16 deelnemers kunnen we van een echt succes spreken, de meisjes zijn zelfs in de meerderheid.” Zij maakten met de hulp van de mensen van DigiPlanet kennis met Scratch, een visuele programmeertaal die zich speciaal richt op jongeren vanaf 8 jaar. “De kinderen kregen opdrachtenkaarten om kleine, interactieve verhaaltjes of spelletjes te programmeren, zoals een haai een vis laten vangen of iemand laten bewegen op de beats. Het eindresultaat was dan een bewegende animatie.”

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio