73 kinderen leren al spelend Frans en Engels

Print

Een vreemde taal aanleren in combinatie met sport en spel, dat was het geslaagde recept voor het achtste taal- en sportkamp van de gemeente. Foto: FrMi

Heers - Een vreemde taal aanleren in combinatie met sport en spel, dat was het geslaagde recept voor het achtste taal- en sportkamp van de gemeente.

“We organiseren dit samen met Le Club Français, een organisatie die taalinitiatie voor kinderen geeft”, vertelt Katleen Houben van de sport- en jeugddienst. “We hebben 73 kinderen van 5 tot 12 jaar die deelnemen. Zij leren hier in en rond het administratief centrum al doende en spelenderwijs Frans en Engels, vijf groepen volgen Franse les en één groepje krijgt Engels. De lessen worden gegeven door professionele lesgevers. De kinderen blijven niet gewoon op hun stoel zitten, maar gaan naar buiten en leren bijvoorbeeld over het fruit, de kleuren en de cijfers. Elke dag is er ook een sportief gedeelte. Vzw Homerun zorgt voor de invulling van de sportactiviteiten die heel gevarieerd zijn, met onder meer airtrack, twister, opblaasbare voetbalvelden, dans, acrobatie en technologie. Op donderdag trakteerden de leden van de sportraad alle kinderen op spaghetti. En vrijdag konden de kinderen tijdens een toonmoment aan hun ouders laten zien wat ze allemaal geleerd hadden.” 

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio