© FrMi

Vzw geeft rondleidingen op kasteeldomein Heers

Nu zondag (19 november) organiseert vzw Heerlijkheid Heers rondleidingen op het domein van het kasteel van Heers. De vzw is op zoek naar vrijgevige helpers en ideeën om het verkommerde kasteel opnieuw een toekomst te geven.

Frank Missotten

Vzw Heerlijkheid Heers is een groep vrijwilligers die zich inzetten om het kasteel van Heers en de omgeving weer op te waarderen. “We zoeken nog vrijwilligers die de handen uit de mouwen willen steken, maar ook mensen met frisse ideeën en mensen die ons financieel willen steunen”, aldus Caroline Geerts van de vzw. “We willen niet aan de zijlijn blijven staan en wachten tot er iemand het kasteel koopt. Dankzij de hulp van vrijwilligers willen we het kasteel opnieuw in het hart brengen van iedere Heersenaar en elke bewonderaar van eeuwenoud erfgoed.”

Zondag kunnen geïnteresseerden een rondleiding krijgen op het kasteeldomein zodat ze kunnen vaststellen hoezeer het kasteel in verval is. Plaats van afspraak is de gemeentelijke sporthal in Heers (Raes van Heerslaan 2). Om 14.45 uur, 15 uur, 15.15 uur en 15.30 uur wordt hier gestart met een korte presentatie, gevolgd door een rondleiding op de kasteelsite. Binnenkijken in het kasteel is niet mogelijk wegens te onveilig. Nadien is er in de sporthal gelegenheid om van gedachten te wisselen.

Meer info via de website www.kasteelvanheers.be en de facebookpagina ‘Kasteel van Heers’.

Aangeboden door onze partners

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio