Kinderen werpen suikerbieten op Suikerbietenfeest

Print

Tijdens het Suikerbietenfeest vonden enkele ludieke activiteiten plaats, zoals het officieuze kampioenschap ‘suikerbieten werpen’ voor kinderen. Foto: FrMi

Heers - De derde editie van het suikerbietenfeest lokte vorige zaterdag aardig wat volk naar de Motheuvel in Horpmaal. Het was de feestelijke afsluiter van de lokale handelaarsactie rond de suikerbiet.

“Dit jaar nam de Tuiter, de roepnaam voor iemand uit Horpmaal, de mensen mee op weg”, vertelt Heidi Pirlotte, schepen van lokale economie. “Wij wilden met deze actie onze inwoners overtuigen om de 24 deelnemende handelaars een bezoekje te brengen en zo kennis te maken met hun aanbod. De stempels op de Tuiterspaarkaart konden op dit evenement een mooie prijs opleveren. Verder vonden er enkele ludieke activiteiten plaats, zoals het officieuze kampioenschap ‘suikerbieten werpen’ voor kinderen. Hier waren enkele kanjers bij die hun suikerbiet ruim 20 meter ver deden belanden. Stoere mannen moesten tijdens een wedstrijd ‘boerinnekes dragen’ hun eigen boerinneke veilig over een hindernissenparcours krijgen. Heel de avond werd het kampvuur bovenop de Motheuvel brandend gehouden.”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio