Leerlingen kijken binnen in Pieterkeshoeve tijdens Binnenbijboerendag

Print

Vorige dinsdag, tijdens de Binnenbijboerendag, bezochten de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar van de Heerse basisscholen de Pieterkeshoeve in Vechmaal. Foto: Gemeente Heers

Heers - Vorige dinsdag, tijdens de Binnenbijboerendag, bezochten de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar van de Heerse basisscholen de Pieterkeshoeve in Vechmaal.

Samen met 8 andere gemeenten in Haspengouw neemt Heers deel aan het project ‘Het begint in … Haspengouw’, een initiatief van vzw Plattelandsklassen en Landelijke Gilden. “In dit project worden kansen gecreëerd voor beleving op het platteland, met respect voor de streekidentiteit”, vertelt Karlijn Van Duffel van Plattelandsklassen. “In de loop van het project organiseren we in elke deelnemende gemeente een Binnenbijboeren-dag. Tijdens deze dag worden de leerlingen door landbouwexperts ondergedompeld in een bad vol weetjes over hoe voeding op hun bord belandt.” In Vechmaal konden alle kinderen van het vijfde en zesde leerjaar een kijkje gaan nemen in de Pieterkeshoeve, een gemengd bedrijf van akkerbouw, veeteelt en fruitteelt. 

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio