© FrMi

Bierfeesten aan De Bammerd

Op zondag 4 juni kunnen bierliefhebbers voor de derde keer terecht aan zaal De Bammerd in Heers voor de jaarlijkse bierfeesten. En daar horen dit jaar zelfs enkels primeurs bij.

Frank Missotten

Je kan er 40-tal bieren degusteren: van streekbieren over nieuwe bieren van gekende brouwerijen tot enkele exclusieve bieren. “Hiertoe behoren zeker het nieuwe bier François Grand Cru, een project van VTM-journalist Patrick Van Gompel, en het ‘Toots’ blond tarwebier, een biertje om de vorig jaar overleden muzikant Toots Thielemans te eren dat zelfs nog niet op de markt is”, vertelt organisator Daan Billen. “Biersommelier Karel Tack is ook weer aanwezig om uitleg te verschaffen. Hij brengt ook enkele nieuwe bieren mee, zoals Knots en Sibyl, en uiteraard zijn bekroonde Ambassadeur-bier. Uit Heers komt het Salvia-bier, Salvia125, een bier dat speciaal gebrouwen werd voor de 125ste verjaardag van Koninklijke harmonie Salvia.”

Voor de fijnproevers zal Team Spartansport uit Heers enkele heerlijke gerechtjes voorzien. “Hun Zwitserse avond kon dit jaar door omstandigheden niet doorgaan, daarom komen ze zondag hun Zwitserse specialiteiten, zoals raclette, voorstellen aan het publiek”, zegt Daan. “En voor de niet-bierliefhebbers hebben we frisdrank, wijn en cava. En terwijl de ouders of grootouders genieten van hun drankje, kunnen de kinderen zich uitleven op het springkasteel.”

Gratis inkom, aanvang 14 uur. Proefglaasjes zijn verkrijgbaar mits 2 euro borg. Meer info: daan.billen@hotmail.com of 0488/82.12.00.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio