Kids meten zich met elkaar op Mini Highland Games

Print
Kids meten zich met elkaar op Mini Highland Games

Vorige zaterdag organiseerde Team SpartanSport Highlanders voor de tweede keer Mini Highland Games voor de Heerse jeugd. Foto: Gemeente Heers

Heers - Vorige zaterdag organiseerde Team SpartanSport Highlanders, op vraag van de gemeente en kindergemeenteraad, voor de tweede keer Mini Highland Games voor de jeugd.

“Dit zijn de traditionele Schotse spelen, maar dan op kindermaat”, vertelt schepen van Sport Heidi Pirlotte, voor de gelegenheid getooid in een Schotse kilt. “Jeroen Putzeys zorgt hier met zijn ‘SpartanSport Highlanders’ voor de deskundige begeleiding. Dat team houdt ieder jaar de eer van onze gemeente hoog op de Highland Games in Alden Biezen.”

Op het terrein achter het administratief centrum konden 50 kinderen tussen 6 en 12 jaar zich met elkaar meten in vier disciplines. “Tijdens het touwtrekken, hoogwerpen, boomstamdragen en tractorbandflippen gaven deze stoere jongens en meisjes het beste van zichzelf. In een ultieme inspanning trokken 18 jongens en meisjes de zes aanwezige teamleden van Team SpartanSport Highlanders in de vernieling bij het allerlaatste touwtrekwedstrijdje. En dat resulteerde uiteraard in een vreugdedansje."

Team Spartansport Highlanders bestaat uit een 30-tal flinke mannen en vrouwen die tweemaal per week samen trainen op kracht en conditie. Daarnaast doen ze extra fitnessoefeningen om fit te zijn voor de wedstrijden waaraan ze deelnemen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio