Gemeente huldigt haar jeugdige kampioenen

Print
Gemeente huldigt haar jeugdige kampioenen

De sportraad zette onlangs alle lokale sporthelden in de schijnwerpers in buurthuis ’t Paenhuys. Foto: FrMi

Heers - De sportraad zette onlangs alle lokale sporthelden in de schijnwerpers in buurthuis ’t Paenhuys. De gemeente blijkt over heel wat jeugdig sporttalent te beschikken.

“We hebben 19 kampioenen gehuldigd in verschillende sporttakken, met dit jaar weer opvallend veel jeugdkampioenen”, vertelt Katleen Houben van de sportdienst. “Vooral in de wielersport, atletiek, het schermen en paardrijden zijn uitstekende prestaties neergezet.” Zo werd de 18-jarige Jens Reynders vorige jaar Waals kampioen en tekende hij een profcontract bij Leopard Pro Cycling, een Luxemburgse, continentale wielerploeg. De 11-jarige Laure Mondelaers uit Mechelen-Bovelingen werd onder meer provinciaal kampioen in het hoogspringen en discuswerpen bij de eerstejaars pupillen en tekende ook voor de beste Belgische prestatie in het verspringen indoor en in het hockey. Schermer Mathieu Nijs (15) veroverde voor het derde jaar op rij de Belgische titel in het floretschermen. En lokale amazone Sophie Vanormelingen behaalde voor rijvereniging LRV Eburoontjes uit Vechmaal ook nationaal goud in de youngster cup finale met haar pony Scampolo.”

Campagne

De gemeente tracht de inwoners zo goed mogelijk te motiveren om aan sport te doen. “Enerzijds door het organiseren van sportactiviteiten en anderzijds door ervoor te zorgen dat de accommodaties in orde zijn”, zegt schepen van sport Heidi Pirlotte. Ze roept ook haar dorpsgenoten op mee te doen met de grootscheepse campagne van Sport Vlaanderen om iedere burger aan het sporten te krijgen. “Het doel is de inwoners ervan te overtuigen dat je door sporten heel wat meer beleeft. Als gemeente gaan we deze uitdaging graag aan en roepen we onze inwoners op om zo veel mogelijk sportervaringen te delen via Facebook, Twitter of Instagram, met de vermelding #sportersbelevenmeer #heers. Op die manier kunnen we onze sportieve gemeente op de kaart zetten. Sporters die de leukste en origineelste foto’s gepost hebben, vallen in de prijzen. Deze actie loopt nog tot 31 december. Op de kampioenenviering van 2018 worden de winnaars bekend gemaakt.”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio