© KH Salvia

© KH Salvia

thumbnail: null
thumbnail: null

Koninklijk Harmonie Salvia Heers op tournee met Guido Belcanto

Vorig jaar stond de Koninklijke Harmonie Salvia uit Heers samen op de planken met Guido Belcanto. Vanaf vandaag (zaterdag 3 december) doen ze dat kunstje nog eens over en mogen ze zelfs met de Vlaamse chansonnier op tournee door Vlaanderen.

Frank Missotten

In oktober 2015 organiseerde harmonie Salvia drie concerten samen met Belcanto. “Die concerten waren een groot succes, zowel het publiek als Guido Belcanto zelf vonden dat zijn muziek nog nooit zo mooi had geklonken”, vertelt An Christiaens, communicatieverantwoordelijke van harmonie Salvia. “Daarom heeft hij ons gevraagd om mee te gaan op een kleine tournee, met 6 concerten over gans Vlaanderen. We starten in de Groenzaal in Gent op zaterdag 3 december. Omdat er behalve in Herk-De-Stad geen enkel ander concert gepland stond in Limburg, hebben we ervoor gekozen om zelf ook een concert te organiseren zodat de Zuid-Limburgse fans niet op hun honger blijven zitten. Op donderdag 22 december spelen we dus samen met Belcanto in cultureel centrum De Velinx in Tongeren.”

45-koppig harmonieorkest

Het is de eerste keer dat Guido Belcanto een harmonie mee op sleeptouw neemt om in Vlaanderen te toeren. “Wij zijn heel fier dat Salvia werd gevraagd voor zo’n mooi project”, zegt voorzitter Mark Ruison. “Deze concerten zijn een bloemlezing uit het oeuvre van Belcanto van de voorbije twintig jaar, met een mix van bekende en iets minder bekende pareltjes. Het zal voor onze muzikanten een unieke en leerrijke ervaring worden. Vermits wij vanuit Salvia steeds proberen om de liefde voor de harmoniemuziek uit te dragen naar een zo breed mogelijk publiek en wij zo veel mogelijk jongeren willen stimuleren om met muziek bezig te zijn, is dit ook een prima gelegenheid om te tonen hoe breed ons muzikale palet is. We zullen telkens met 45 muzikanten meespelen.”

Wie nog mee wil genieten van deze concerten, moet snel zijn. Het concert in De Velinx is al uitverkocht. Info: secretariaat@salvia.be.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio