© FrMi

Nieuwe Letterhuisjes in Vechmaal en Mechelen-Bovelingen

Sinds kort staat er een Letterhuisje aan de nieuwe Chirolokalen in Vechmaal en aan het oorlogsmonument in Mechelen-Bovelingen. Inwoners kunnen deze boekenkastjes gebruiken om boeken te lenen, te ruilen of na het lezen gewoon terug te zetten.

Frank Missotten

“Het Letterhuisje in Vechmaal staat onder het peter- en meterschap van Chiro Harlekijn, in Mechelen-Bovelingen is die eer weggelegd voor de leerlingen van basisschool Kers & Pit”, zegt schepen van cultuur en bibliotheek Kristof Pirard. “Het principe van het boekenruilkastje is eenvoudig: je kiest een boek uit het kastje en ruilt het voor een boek uit jouw eigen boekenkast. Bij de start worden de boekenkastjes steeds gevuld met afgevoerde boeken uit onze bibliotheek. Het gaat hier om boeken die nog de moeite waard zijn en in goede staat zijn. Het systeem werkt tot nu toe uitstekend, de Letterhuisjes zitten altijd goed vol en de peters en meters houden alles nauwlettend in het oog.”

Met de Letterhuisjes op het dorpsplein van Mettekoven, aan de speeltuin van de sporthal en op het Burgemeester Jef Nevenplein in Heers erbij staat de teller nu op vijf. “Zo hopen we in diverse deelgemeenten een stukje bieb naar de inwoners te kunnen brengen. Als er ergens nog vraag naar is, kunnen we eventueel nog eentje bijplaatsen. De Letterhuisjes kosten ongeveer 500 euro per stuk, volledig met eigen middelen betaald. Wij hebben gekozen voor duurzaamheid: de mensen van de technische dienst hebben deze kastjes zeer deskundig en met kwalitatief degelijk materiaal in elkaar gestoken.”

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio