© FrMi

© FrMi

thumbnail: null
thumbnail: null

Proefopstellingen op gevaarlijke kruispunten in Klein-Gelmen en Vechmaal

De gemeente tracht oplossingen te vinden voor enkele gevaarlijke verkeerspunten in de gemeente. Daarom zijn er in Klein-Gelmen en Vechmaal onlangs twee proefopstellingen geplaatst. “We willen op die manier de veiligheid van de bewoners en weggebruikers verbeteren én de snelheid in de bebouwde kom doen afnemen”, zegt schepen van mobiliteit Kristof Pirard.

Frank Missotten

In Vechmaal is de verkeerssituatie aan het kruispunt van de Heurnestraat met de Brugstraat aangepast. “Door iedereen verplicht rond de bestaande verkeersgeleider te laten rijden willen we hier duidelijkheid creëren en de snelheid afremmen”, vertelt schepen Kristof Pirard. “Niemand wist blijkbaar aan welke kant je die verkeersgeleider in het midden van de weg moest passeren. Ook lag de snelheid meestal hoog als men vanuit Heks richting de Heurnestraat reed. Dit resulteerde in een gevaarlijke situatie voor de bewoners van de Heurnestraat, want de Heurnestraat versmalt waardoor men steeds over het trottoir reed als men een tegenligger had. We hopen dat de nieuwe verkeerssituatie een positief effect heeft en zullen dit evalueren om daarna eventueel over te gaan tot een vaste constructie.”

Ook het kruispunt van Groeneschild met de Veulenstraat in Klein-Gelmen werd aangepakt. “Dit is al jaren een gevaarlijk en onduidelijk kruispunt”, zegt Pirard. “Ook hier werken we met een proefopstelling die we na enkele maanden grondig zullen evalueren. Het lijkt er nu smaller, maar het lukt zeer goed om tegelijkertijd met twee de bocht te nemen. Moest echter blijken dat het toch te smal is, dan kunnen we de proefopstelling nog altijd vergroten. Binnenkort doen we hier al een eerste analyse, samen met een verkeersdeskundige van de politie.”

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio