Tweede hartverwarmende gezinsdag

Print
Tweede hartverwarmende gezinsdag

Aan zaal De Bammerd vindt zaterdag de tweede gezinsdag plaats. Foto: FrMi

Heers - Zaterdag 5 september vindt aan zaal De Bammerd de tweede gezinsdag plaats onder het motto ‘Heers, een hartverwarmende gemeente’. Ook dit jaar werkt de gemeente hiervoor samen met serviceclub Kiwanis Borgloon.

Deze gezinsdag werd vorig jaar in het leven geroepen. “Dit is een dag voor jong en oud, met een speciale aandacht naar de kinderen toe”, zegt eerste schepen en initiatiefnemer Kristof Pirard. “Er zijn dan ook heel wat activiteiten op hun maat zoals grime, ballonplooien, een goochelshow, Far-West Rodeo en een reuzegroot springkasteel. Herman Verbruggen, alias Markske uit FC De Kampioenen, is weer van de partij en Wim Swerts, tekenaar van Kabouter Plop, geeft een workshop tekenen. De ganse namiddag kunnen de bezoekers ook genieten van muzikaal talent van eigen bodem. En als kers op de taart staat er nog een ballonvlucht op het spel. Alle kinderen krijgen een ballon en een postkaartje waarop zij hun naam kunnen vermelden. De ballon die het verst geraakt en teruggestuurd wordt naar de gemeente, wint een ballonvlucht.”

Rode neuzen

Met de gezinsdag steunt de gemeente ook ieder jaar een goed doel. “Vorig jaar werd de  opbrengst geschonken aan de Heerse afdeling van het Rode Kruis”, zegt Pirard. “Dit jaar staat in onze gezinsdag het project ‘Rode Neuzen’ van Q-Music, VTM en Belfius centraal. Het doel van dit grote project is een betere opvang en begeleiding van jongeren met psychische problemen. Het motto van de Rode Neuzen-benefietactie is ‘lachen helpt’. Fotoclub Heers zal zaterdag die prachtige lach vastleggen op foto, gecombineerd met een rode neus en een gek gezicht. We gaan op de gezinsdag ook zelf rode neuzen verkopen om geld in te zamelen. Maar hier willen wij niet stoppen om dit project te steunen. We gaan aan alle paramedische beroepen, scholen en onthaalouders vragen om de rode neuzen te blijven verkopen tot de slotshow van begin december. Ook tijdens onze volgende gemeentelijke activiteiten zullen de rode neuzen te koop zijn zodat we hopelijk een grote bijdrage kunnen leveren aan deze actie. De verkoop van 100 neuzen is immers goed om één jongere te helpen met 6 uur gratis therapie.” 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio